1992 yılında kurulmuş ve 1994 Eğitim-Öğretim yılında ilk kez öğrenci almıştır. Büyük bir hızla araştırma, uygulama ve üretim birimlerinin kurulması çalışmalarına başlanmıştır. İlk öğrenciler mezun olmadan yem analizleri, biyoteknolojik çalışmalar, karkas çalışmaları, yumurta kalite ölçümleri ve arıcılık konusunda araştırmaları destekleyecek bölüm laboratuvarları kurulmuş, süt sığırcılığı, yumurta tavukçuluğu, et tavukçuluğu, bıldırcın, beyaz ve siyah hindi, keçicilik, koyunculuk, arıcılık araştırma ve uygulama altyapılarını oluşturmuştur. Bunlardan bazılarını (süt sığırcılığı, yumurta ve et tavukçuluğu, bıldırcın, arıcılık) sürekli olarak yetiştirirken bazılarını da (beyaz ve siyah hindi, keçicilik, kuzu besiciliği, sığır besiciliği) sezonluk veya bir araştırma süresince elde tutup deneme sonunda satışı yapılmaktadır. Böylelikle hem öğrencilerimize çok çeşitli üretim yöntemleri bilgisi ve uygulaması sağlanmakta hem de işçilik, bakım, besleme maliyetleri minimumda tutularak araştırmaların ekonomikliği de göz önünde bulundurulmaktadır.